Mavi yolculuğun 70. yılında DENİZLER, TRENDLER…

Bilanço: Sezon zor geçti… Politika cephesinde keyifler yere yapışıktı… Ama inadına… Denizlerimiz en temiz, kıyılarımız en güzeldi… Mavi küçük koylarımız her zamankinden daha güzeldi… Evet, denizcilerimiz için bugün ve muhtemelen gelecek yıl bazı zorluklar, sıkıntılar var. Ama bir kez denize açılanlar için zorlukların sınırı gevşiyor. Göcek-Hisarönü şeridi sıkışırsa, 12 Adalar’a geçiyoruz… Gökova zorlarsa, Sporadlar’a çıkıyoruz… Denizde çare tükenmez!

2016 yazının bilançosunu yapmak insana zor geliyor. Sezonun açılış günlerinde peş peşe patlayan bombalar, ardından 15 Temmuz gecesi yaşadığımız trajikomik darbe girişimi elbette denizlere de yansıdı. İnsanların hevesi, keyfi kaçtı. Tuhaf seviyede güvenlik önlemleri ve denetimler denizde hayatı tatsızlaştırdı. Yabancı kiralık yat turizmi bıçak gibi kesildi. Yaz ayları boyunca Bodrum, Marmaris, Fethiye limanları boş charter tekne direklerinden görülmez haldeydi. Dolayısıyla bu işten para kazananların nefesi de kesildi.

Oysa mavi yolculuk kıyılarımız inadına çok güzeldi. Denizler temiz, tesisler bakımlıydı. Bunları tamamen unutalım ve… 2017 keyifli ve bol denizli bir yıl olsun diyelim! Devamı Ekim 2016 sayımızda…

k1-alonissos k2-turunc%cc%a7pinari-tepeden k3-patmos-trekandiri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.