Denizcileştikçe özgürleşmek

Olağan dışı bir temmuz yaşadık ve olağan dışı olaylara şahit olurken elinizde tuttuğunuz dergiyi hazırlamaya çalıştık. Ülkemiz sonucu çok vahim olacak büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Demokrasiye ve halkın iradesine gelecek her türlü dayatmanın karşısında olmak gerektiğine inanıyorum. Bu uğurda hayatlarını feda edenleri de ekibim adına saygı ve rahmet ile anıyorum.

Sıkıntılı günler yaşasak da hızlıca normal hayatımıza dönüp işimizi her zamanki gibi en iyi şekilde yapmaya gayret ettik. İçinizi açacak, moralinizi yükseltecek, denize, maviye ve özgürlüğe davet eden bir dergi hazırladık.

En yeni tekneleri en hızlı şekilde sayfalarımıza taşımanın telaşını bu sayıda da yaşadık. Danimarkalı yelkenli üreticisi X-Yachts’ın en yeni modeli X6’yı, ülkenin güneyinde yer alan Haderslev kentinde test ettik. Bu ayki kapağımızı da 20 metrelik bu güçlü ve güzel yelkenli süsledi. Alman tersane Bavaria’nın motoryat ile yelkenlinin karışımı olarak ortaya koyduğu 12 metrelik E40’ını Markbreit’ta, Main Nehri’nde test ettik. İtalyan RIB üretici Zar Formenti’nin 9 metrelik botu Welldeck 87’yi Göcek’te test ettik. Test seyri izlenimlerimizi birbirinden güzel fotoğraflarla okuyacaksınız.

Yazarlarımızın rotaları ise yine baştan çıkarıcı. Ali Boratav Bozburun ve Söğüt ile öne çıkan, en gözde mavi tur duraklarından olan Yeşilova Körfezi’nin bilinmeyenlerini yazdı. Süha Umar Piri Reis’in izinde Mikonos Adası’nı keşfe çıktı. Behzat Şahin geçen sayıda geride bıraktığı Tunus’un ardından Kuzey Sicilya’ya ve Messina Boğazı’na dümen tuttu. Hakan Aygün “Sadun Boro Cumhuriyeti” dediği Gökova’da Ören, Okluk ve İngiliz Limanı’nı yazdı. Tüm bu gezi notlarını da iştah açıcı fotoğraflar eşliğinde sayfalarımızda bulacaksınız…

Tanıl Tuncel’in marina, deniz, demirleme ve bayrak adabı üzerine yazdığı yazıyı da mutlaka okumanızı öneririm.

Bu sayıda “Gemi” başlıklı yazısında özgürlüğe vurgu yapan Amiral Cem Gürdeniz; “Okyanuslara açılma ve ufkun ötesine gitme cesaret ve onuruna sadece özgür ülkelerin çocukları sahip olabilir” diyor ve yazısına “Türkiye’nin denizcileştikçe özgürleşmesi dileği” ile son veriyor. Bu dileğe gönülden katılıyorum. Demokrasi, özgürlük ve barış içerisinde denizci bir toplum olabilmeyi umut ediyorum…

İyi bir ağustos geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.