Gönül işidir…

Bu sayıyı hazırlarken üç farklı gruba hitap eden, üç ayrı tekne lansmanına katıldım. İlki Fransız Jeanneau’nun motoryat markası Prestige’in yeni amiral gemisi, 22,58 metrelik Prestige 750’siydi. Flybridge’li yat tam bir Akdenizli. İlginç kamara yerleşimiyle de şaşırtıyor. Fiyatı 2 milyon 435 bin euro’dan başlıyor.

Bir diğer lansman yine bir dünya prömiyeriydi. 24 metre üzeri yat üretiminde Azimut Benetti Grubu’nun ardından ikinci sıraya yükselen İtalyan Sanlorenzo Yachts’ın SL serisindeki en büyük fiber yatı 36,50 metrelik SL118’iyidi. Fiyatı 12 milyon 700 bin euro’dan başlıyor. Yatın prömiyeri için yapılan etkinlikte markanın 10 farklı modeli de davetlilerin beğenisine sunuldu. Boyları 19 ile 40 metre arasında değişen yatların fiyatları ise 2 milyondan 19 milyon euro’ya kadar değişiyor.

Son ziyaretim ise Hollandalı aile tersanesi Contest Yachts’a oldu. 19,18 metreye kadar yelkenliler üreten tersanenin son modeli 42 CS’in test seyri için… 12,85 metrelik yelkenli tersanenin en küçük ve tek “aft cockpit” tasarımı. Bu ay kapağımızı da süsleyen yelkenli Avrupa’da “lüks-gezi” sınıfında yılın yatı ödülünü aldı. Fiyatı 389 bin euro’dan başlıyor.

Üç tekne de farklı farklı özellikleriyle övgüyü hak ediyor. Zaten tüm detaylarını bu ayki dergide okuyacaksınız. Gittiğim bu üç lansmanda da davetliler yani “tekne alıcıları” da vardı. Tekneler dışında onları da gözlemledim. Kolayca hepimizin kullandığı “hobi” kelimesinin yatçılık için yeterli bir tanım olamayacağına karar verdim. Bu gerçekten farklı bir tutku ve gerçekten gönül işi.

Sanlorenzo başkanı Massimo Perotti, bu ay dergimizde yayımlanan söyleşide -belki kadın okurlarımız bozulacak ama- şöyle diyor: “Aslında tekneler biraz kadınlar gibidir. Çok aklınızla düşünerek tekne almazsınız. Hatta çok düşünürseniz tekne de almazsınız. Bu biraz duygusal bir iştir. Çok düşünürseniz aslında evlenmezsiniz bile. Ama duygular işin içine girince yapmayacağınız şeyleri yaparsınız.”

Bence de tekne duygularla alınır ve lüksle de ilgisi yoktur. Yukarıda teknelerin fiyatlarını özellikle yazdım, her zevke, her bütçeye uygun tekne var. Daha uygun fiyatlısına, çok daha pahalısına ya da ikinci el bir tekneye gönlünüzü kaptırabilirsiniz.

Her türlü tekneyi dergimize koyarak biz de hayallerinize sizi bir adım daha yaklaştıracak bir misyon ediniyoruz. Bu ay da yine dolu dolu bir sayı hazırladık.

Herkesin gönlündeki tekneye ulaşması dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Seyyale_10

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.