Hayal kurmak iyi bir başlangıçtır

Neredeyse tüm haziran soğuk ve ıslaktı! Sezon bu yıl yeni başlıyor diyebiliriz. Biz de tekne hayali kuran okurlarımızın hayallerini bu sezon gerçekleştirebilmeleri için kollarımızı sıvadık ve bu kez yelkenlileri mercek altına aldık.

İlk yelkenli teknesini alacaklar için en küçük gezi yelkenlilerini araştırdık. Sonuçta boyları 6 metreden başlayıp 12 metreye kadar çıkan toplam 20 tekneyi bir araya getirdik. Kullanımı kolay, barınak sorunu daha az, çoğu otomobille bile çekilebilen, işletim maliyeti düşük bu yelkenlilerin fiyatları ise 20 bin euro’dan başlıyor.

Teknik ve konfor özellikleri, öne çıkan detayları, fiyat ve teslim bilgileriyle her şeyi bulacağınız dosyamızda yapmanız gereken sadece bütçenize uygun olanı seçip, bu sezonu kendi teknenizde geçirmek!

Hayaller ve o hayalleri gerçeğe dönüştürme konusuna bu sayımızdan çok iyi bir örnek vermek istiyorum: Edhem Dirvana…

Dirvana bir süredir Bozburun Yat Kulübü’nde arkadaşlarıyla kampta. Dünyanın en hızlı yelken yarışlarından Extreme Sailing Series’in 11-14 Eylül’deki İstanbul etabına katılmak için hazırlanıyorlar. Bu vesileyle yaptığımız röportajda “İlerde de America’s Cup’a katılacağız. Kulağa hayal gibi gelebilir ama iki sene önce Extreme’e katılacağımızı söylediğimde de hayal âleminde olduğumu düşünenler vardı” diyor.

Ben kendi adıma hiç hayal âleminde olduğunu düşünmüyorum. Şimdiden yolunun açık olmasını diliyor ve destekliyorum. Efsane denizcimiz Süleyman Dirvana’nın oğlu Edhem Dirvana ile yaptığımız röportaj 80. sayfada…

100. sayımızı kutlamak için 11 Haziran gecesi Grand Tarabya’da bir davet verdik. Bu gecede bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza dergimiz adına tekrar teşekkür ediyorum. Kutlama mesajları gönderen siz okurlarımıza da…

Bu moralle yine dolu dolu bir dergi hazırladık.

Rengârenk, yaz kokan sayfalarımızda yeni hayaller kurmanız dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.