Karamsar değiliz, önümüz yaz…

EyupOzel-2Müthiş bir yılsonu yaşadık, ardından yine müthiş bir ocak… Siyasi belirsizlikler, gündemdeki gerginlikler, yerel seçimler, derken döviz kurundaki çılgınlık tüm hesapları değiştirdi. Yatçılık, krizin söylentisinden bile etkilenen bir sektör. Ekonomik krizlerde insanların ilk olarak hobilerinden tasarruf ettikleri düşünülür.

Son günlerde üretici, satıcı, ithalatçı, kısacası sektörün tüm oyuncularıyla her zamankinden biraz daha fazla bir araya geliyorum. Ve elbette tüm görüşmelerin ilk ve en önemli maddesi de bu oluyor.

Açıkçası ocak ayının ortasına kadar hemen herkeste bir tedirginlik vardı. Belki de “sen işini kış tut da yaz çıkarsa bahtına” duygusuydu bu. Ve o yazın baharı 18-26 Ocak’ta Almanya’da düzenlenen Boot Düsseldorf ile geldi.

Avrupa’nın en büyük kara fuarında ziyaretçi sayısı her senekinden daha fazlaydı. Firmalar ise satışların geçen seneki gibi gerçekleştiğini söylüyordu. Ve elbette her sene olduğu gibi yoğun Türk ziyaretçisi… Türkiye’ye yat ithal eden ve Düsseldorf fuarında mesaiyi yapan en önemli firmaların yetkilileriyle yine tek tek görüştüm. Türk ziyaretçilerin yüzde 90’ının Türkiye’den geldiğini belirtiyorlar. Yani bir gurbetçi izdihamı söz konusu değil.

Bu cümleyi her sene yazdığımı da fark ettim. Demek ki Düsseldorf artık Türk yatseverlerin es geçmediği bir fuar haline geldi. Bir hafta sonunu bu işe ayırarak, fuar havası alıp yenilikleri takip edenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Belki kontrat yapmada aceleci değiller ama önlerinde bir de İstanbul’daki şubat fuarı var.

15 Şubat’ta kapılarını açacak İstanbul fuarının da yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. 300’ü aşkın teknenin sergileneceği fuarda boyları 6 ile 24 metre arasında değişen tam 50 tekne ilk kez Türk yatseverlerin beğenisine sunulacak. Bunların içinde dünya prömiyeri yapılacak olanlar bile var. Teknelerin özelliklerini, fiyatlarıyla birlikte, hazırladığımız özel fuar dosyasında bulabilirsiniz.

Evet, karamsar değiliz. Düsseldorf’ta kendini gösteren bahar havasının İstanbul’da yaza dönmesi hepimizin ortak düşüncesi.

İyi bir şubat geçirmeniz dileğiyle.

Keyifli okumalar…

[email protected]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.