Türk megayatları yine sahnede!

Maviye, denize, tatile çağıran kapağımızla, yine elinizden düşüremeyeceğiniz, dolu dolu bir yaz sayısıyla karşınızdayız… Kapağımızı süsleyen müthiş güzellikteki megayat yüzde 100 Türk yapımı 46 metrelik La Passion… Antalya Serbest Bölge’de Eti Grubu’nun tersanesi Sarp Yachts tarafından inşa edildi. Marmaris’te yapılan ilk seyrine biz de katıldık ve izlenimlerimizi yazdık. Ülkemiz adına gurur duyulacak bir yat çıkmış ortaya, emeği geçenleri kutluyorum.

Son dönemde megayat tersanelerimiz tekrar ülkemizin adından söz ettiremeye başladılar. Geçen sayıda Antalya tersanelerinden Alia Yachts’ın 41 metrelik megayatı Rüya’nın Dünya Süperyat Ödülleri’ndeki başarısını yazmıştık. Yine bu sayımızda okuyacaksınız; bir başka Antalya tersanesi Mayra Yachts 50 metrelik Euphoria’yı suya indirdi. Bir başka haberde de İstanbullu Bilgin Yachts’ın başarısını okuyacaksınız. Geçen sene sahiplerine teslim ettiği 50 metrelik Dusur ve 49 metrelik Clarity ile kendi sektörünün ihracat birincisi ödülünü aldı. Firma şu anda 80 metrelik bir megayatın inşasını da sürdürüyor.

Türkiye hâlâ İtalya ve Hollanda’nın ardından yat üretiminde (toplam boy olarak) üçüncü sıradaki yerini koruyor. Tersanelerimizin başarılarının devamını diliyorum.

Daha küçük teknelerle hayal kuran okurlarımızı yine unutmadık elbette. Bu ayki kılavuz konumuz 10-12 metre aralığındaki weekender motoryatlar. Hafta sonu kaçamakları için ideal tam 20 tekneyi bir araya getirdik. Fiyatları 88 bin Euro’dan başlayan bu tekneler ile kısa süreli konaklamalar yapabilir, şehrin stresinden kurtulup denizin keyfini sürebilirsiniz.

Güney’de tatil yapacaklar ise mutlaka “Küçük Koylar” bölümümüzü okumalı! Ali Boratav bu sayı için kısa bir Hisarönü turu yaptı ve Orhaniye, Turgut, Dirsek, Kuzbükü, Kocabahçe, Bozukkale’den son haberleri yazdı.

Bir de hediyemiz var sizlere: “Türkiye Kıyılarında Yapmanız Gereken 50 Şey” kitabı… Dergimizin değerli yazarları; Ege ve Akdeniz kıyılarımızın en güzel noktalarında yapmanız gerekenleri seçti. Gökçeada’dan başlayıp Kekova’da biten uzun rotada; kimi zaman dolunayda demirlemek, kimi zaman billur sularda yüzme molası vermek, kimi zamansa antik kentleri gezip tarih yolculuğuna çıkmak ve çokça da damak çatlatan lezzetler öneriliyor… Bu sezon bunları mutlaka yapın!

İyi bir temmuz geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.