İkonik tasarım Renault Sport R.S. 01

Renault Sport R.S. 01, konsept otomobiller dünyasından ilham alan tasarımı ve üzerinde titizlikle çalışılan aerodinamisi sayesinde markanın sportif yüzünün sıra dışı bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Renault Sport R.S. 01 otomobili dünyanın en verimli GT yarış otomobillerinden biri olarak tasarlandı. Tasarımcılarının kâğıt üzerindeki her bir darbesinde, gövde hatlarında ve detaylarda iki hedef gözetildi: Renault Sport R.S. 01’i ikonik bir Renault otomobil haline getirmek ve aerodinamik verimlilik arayışını gözardı etmeden performansı artırmanın yollarını bulmak.

Renault Sport R.S. 01’in teknik özellikleri, sahip olduğu göz alıcı tasarım ile aynı düzeyde. Sürücü için etkin koruma sağlayan karbon monokok gövde sadece 1100 kg. Merkezi arka konuma yerleştirilmiş olan Nismo V6 3.8L twin-turbo motor 500 beygirden fazla güç üretiyor ve yedi vitesli sıralı vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Renault Sport R.S. 01, karbon frenleri ve özel Michelin lastikleri ile Renault Sport Technologies’in tüm teknik uzmanlığını bünyesinde barındırıyor. 40 yıldır motor sporları etkinlikleri düzenleyen Renault Sport, Renault Sport R.S. 01 ile yepyeni bir safhaya geçiş yapmış oluyor. Renault Sport R.S. 01, ağustosta Renault Sport Trophy şampiyonasında da yarışacak.

Renault Sport Technologies CEO’su Patrice Ratti ise aracı şu sözlerle tanımlıyor: “Renault Sport R.S. 01, Renault’nun motor sporlarına tutkusunu sembolize eden sıra dışı tasarıma sahip bir yarış otomobili.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.