Sezonu bitirirken…

Sezonu artık geride bırakıyoruz. Şimdi gelecek planları yapmanın, yeni tekneleri incelemenin, yeni marinalara göz atıp, yeni fırsatları araştırmanın zamanı. Eylül yoğun bir fuar dönemiyle geçti ancak boat show’lar ekimde de sürüyor. Barselona ve en önemlisi Cenova fuarı görülmeye değer.

Dergiyi baskıya verdiğimiz günlerde ise Pendik Marina’da, ülkemizdeki tek deniz fuarı olan İstanbul Boat Show kapılarını açmıştı. Fuara katılan yat firmaları Avrupa’daki boat show maratonun ardından Türk denizseverlerle yine birçok yeni modeli buluşturdu. İstanbul Boat Show’da öne çıkanları ve fuardaki lansmanları bir sonraki sayımızda okuyacaksınız.   

Dünyanın en önemli yat markalarının Türkiye temsilcileri 2014’te de en iyi bayi ödülleri almaya devam ediyor. En yeni modeller, geçen iki yılda olduğu gibi prömiyerlerinin üstünden bir ay bile geçmeden Türkiye’ye geliyor. Bir kısmının dünya lansmanı burada yapılıyor ve bu yönde haberler de gelmeye devam ediyor. 2015’te İstanbul yine prömiyerlere ev sahipliği yapacak.

Yani yatçılık ülkemizde yükselen yıldız olmaya devam ediyor.

Öte yandan Türkiye’nin en büyük sermaye grupları yüksek maliyetlerle marina yatırımlarına giriyorlar. Yelken yarışları, regattalar, festivaller Marmara’dan Ege ve Akdeniz kıyılarına kadar her yere yayıldı. Bu alanda da sponsorluklar son dönemde önemli ölçüde arttı. Bir Türk firması, Alvimedica, teknesinde Türk bayrağı ile dünyanın en önemli deniz mücadelesi Volvo Ocean Race’e katılıyor. Bu bile başlı başına büyük bir olay ki yakın zamana kadar hayal bile edilemezdi.

İspanya’da Alicante’den 11 Ekim’de start alacak mücadelede ekipler dokuz ay boyunca 10 limanı ziyaret edecek ve toplam 39 bin 379 deniz mili katedecekler. Yarış öncesi tüm dümencilerle görüştük, hepsi hazır, hepsi iddialı ama bizim gönlümüz Alvimedica’dan yana. Yacht Türkiye olarak bu büyük mücadelede Team Alvimedica’ya başarılar diliyoruz. Pruvaları neta, rüzgârları kolaylarına olsun…

İyi bir ekim geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar… 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.