Küçük mavi koylarımız…

Bahar geldi, sezona az bir süre kaldı… Bu yaz nerelere dümen tutacağımızın muhasebesini yaptığımız günlerdeyiz. “Küçük Koylar” yazarımız Ali Boratav Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarını bugüne kadar köşe bucak dolaştı. Nerede iskele var, nereye botla çıkılır, tonoz var mı, market, eczane, plaj nerededir, hangi restoran hangi yemeğiyle ünlü ondan sorulur. Sezon öncesi de dergimize çok güzel bir derleme yaptı ve tam 69 koydan 79 iskele seçti. Hayli uzun olduğu için iki bölümde yayımlama kararı aldık. Bu sayıda Gökçeada’dan Datça’ya 35 iskeleyi okuyacaksınız. Seyir planlarınız için mutlaka incelemeniz gereken güzel bir rehber!

Bu arada dergimiz baskıya girerken kafa karıştıran bir haber geldi. Göcek’in en güzel koylarından Göbün, Küçük Sarsala, Manastır ve Bedri Rahmi koyları C-tipi mesire yeri olarak ihaleye çıkıyor. Sosyal medyadaki yoğun tepkiler ve basında çıkan haberler sonrası açıklama yapan Orman Bakanlığı ihalelerin şeffaf olacağını ve doğanın korunacağını söylüyor ama tesislerin akıbeti meçhul! Boratav’ın sayfa 116’daki değerlendirmesini okuyunca durumun vahametini de anlayacaksınız.

Sezon öncesi bir hizmet de ünlü denizcimiz Tanıl Tuncel’den… Geçen ay “Rota Atlantik-Dilek Ergül” olayı üzerinden yazdığı ders niteliğindeki tespitlerinin üzerine çok sayıda okur mektubu ve tebrik mesajı alan yazarımız bu kez tekneyi yaza hazırlamanın püf noktalarını kaleme aldı.

Yeni tekne hayalleri kuran okurlarımızı da unutmadık elbette. Onlar için 12 metrelik motoryatları araştırdık ve 25 markayı bir araya getirdik. Kamaralı bu tekneler sahip oldukları donanımla denizde her türlü konforu sundukları gibi, orta segmentte oldukları için de nispeten ulaşılabilir fiyatlara sahipler. Konular bunlarla sınırlı değil! En yeni tekneler, yelken yarışları ve röportajlarla dolu dolu bir bahar sayısı sizi bekliyor… 

Hayallerimizi yitirmediğimiz, maviyle, doğayla iç içe ve en önemlisi de herkesin birbirine saygı duyduğu bir ülke olabilmemiz umuduyla… 

Keyifli okumalar… 

Eyup_15

1 comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.