Yacht Türkiye dokuz yaşında!

Dokuz yıl, 109 sayı dümen suyumuzda kaldı… Dergimiz dokuz yaşında… İlk yayın tarihimiz olan Mart 2006’dan bu yana her ay sizlerle buluşturduğumuz Yacht Türkiye’yi, ilk sayıdaki heyecanımızla hazırlamaya devam ediyoruz.

Geçen dokuz yılda Türkiye’de yatçılığın ne kadar geliştiği hepimizin malumu. Tekne adedi ve çeşitliliğindeki artış, marinaların çoğalması, ulusal ve uluslararası yelken yarışları, yelken okulları, boat show’lar, festivaller, yat üreticilerinin başarıları, profesyonel ithalatçılar… Tüm bunları üst üste koyarak yüzünü artık yavaş yavaş denize dönen bir Türkiye’den bahsedebilir hale geldik. Bunda bir katkımız olduysa, bir kişiyi bile özendirip denize gönlünü vermesinde rol oynadıysak ne mutlu bize…

Dokuz yıl önce yayın hayatına başlarken dergimiz için bulunan slogan “Denizler, tekneler ve gezginler hakkında her şey” idi. 109 sayıdır da bu slogana uygun bir şekilde dergimizi hazırlıyoruz. Her kesimden okura hitap edecek zengin içeriğimizi korumaya ve her yeni sayıda daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Yelkenli sevdalısı da, motoryat tutkunu da, lüks megayat meraklısı da dergimizde aradığını bulabiliyor. Gezi yazarlarımızın seyirleri ise Türkiye kıyılarıyla sınırlı kalmıyor, komşu sulardan uzak rotalara, Antarktika’dan Grönland’a kadar uzanıyor…

Bu zengin ama meşakkatli içeriği her ay sil baştan hazırlayan değerli ekip arkadaşlarıma, yazarlarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha yaş günü sayımız vesilesiyle teşekkür ediyorum.

İlk sayısından itibaren gösterdiğiniz ilgiyle Türkiye’nin bir numaralı yat ve deniz kültürü dergisi olmamızı sağladığınız için siz okurlarımıza da ekip arkadaşlarım ve yayın evimiz adına teşekkür ediyorum.

Hep birlikte nice yaşlara…

Eyup_15

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.