Dünyanın en hızlı 4 kişilik otomobili BENTLEY CONTINENTAL SUPERSPORTS

Böyle bir otomobili test ediyorsanız ilk yazacağınız şey hızı olur değil mi? Hemen bu inanılmaz rakamlara gelecek olursak; Bentley’in özel üretim 6 litrelik çift turboşarjlı port enjeksiyonlu W12 motor 336 km/s maksimum hıza çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını ise 3,5 saniyede tamamlıyor. İşte bu verilerde Continental Supersports’u dünyanın en hızlı ve en güçlü lüks dört koltuklu otomobili yapıyor. Yumuşak tavanlı kardeşi Continental Supersports Convertible ise, 0-100 km/s hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlaması ve 330 km/s maksimum hızıyla dünyanın en hızlı dört koltuklu kabriolesi oluyor. Supersports’un güç üretiminin artmasında etkili olan özellikler arasında, yeni tasarlanan ve kapasitesi artırılan turboşarjörler ve çekişi artırıp ilave güç sağlayan revize edilmiş dolgu hava soğutma sistemi bulunuyor. Bu geniş kapsamlı motor revizyonları, 2009 Supersports modeline kıyasla 80 HP ve 217 Nm  artış sağladı – güç/ağırlık oranı yüzde 10, tork/ağırlık oranı yüzde 25 arttı. Maksimum hız saatte 8 km arttı.

Tasarıma gelirsek ön farlardaki ovallik otomobilin tarzını oluşturuyor aslında. Yandan arka tasarıma doğru giden ufak oval çizgiler arka tasarımın köşelerinde birleşiyor. Dış değişiklikler arasında, yeni şekillendirilen ön ve arka tampon tasarımları ve bunlar üzerindeki karbon elyafından yapılan sırasıyla splitter ve difüzör, yine karbon elyafı kaplamalı yeni yan eşik uzantıları ve kaput havalandırma delikleri ve parlak siyah, yivli egzoz borusu tasarımı bulunuyor. Çarpıcı dış görünümü, koyu renkli farklar ve arka lambalar ve ön ızgaralar, lambalar, arka tampon, kapı kolları ve pencere çerçevelerinin siyah kaplamalı parlak kısımları tamamlıyor.

İç kısımda, birçok özel tasarlanmış tarz ayrıntısı çağdaş İngiliz lüks deneyimini güçlendiriyor. Üç renk kullanılarak benzersiz bir renk dağılımı oluşturulmuş. Continental GT’nin bu neslinde sunulan ilk üç renkli iç kısım. Koltuk ve kapı yan panellerine yeni bir baklava dilimi deseni uygulanarak Alkantara üzerine benzersiz bir imza atılırken, mevcut 10 farklı cila ve teknik kaplamaya, damalı Supersports karbon elyaf ön paneller ekleniyor. İç kısım, yeni Supersports amblem işlemesinin yanı sıra her ikisinde Alkantara ayrıntıları bulunan özel tasarım direksiyon ve benzersiz bir vites kolu ile tamamlanıyor. Egzoz sesinin daha yüksek çıkmasını tercih eden sürücüler için titanyum egzoz seçeneği bulunuyor. Titanyum sistem, heyecan verici bir özgün sesin yanı sıra ağırlığı da azaltmış oluyor. Otomobilini daha da kişiselleştirmek isteyen Supersports müşterileri için, sekiz adet benzersiz çift renkli boya işlemi ve karbon elyafından yapılmış kapı aynaları ve topuk plakaları içeren bir ‹X Özellikler’ paketi sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.