Şeffaflaştırılmış SUV, NISSAN X-TRAIL

Dışarıdan baktığınızda içi tamamen görünebilen, aydınlatma lambaları ve farları bile şeffaf hale getirilmiş, 7 yolcu taşıyabilen bu SUV sınıfının en çok tercih edilenlerinden…

2001’de ilk defa otomobil piyasasına adım atan Nissan X-Trail, yepyeni bir tasarımla karşımıza çıktı. Önceki neslinden daha yuvarlak hatlara sahip olarak tasarlanan X-Trail daha heybetli ve kaslı bir görünümde. Ön bölümde dikkat çeken Nissan logosu, ön farlar otomobilin önden arkaya doğru giden ön kaput ile bir bütün gibi duruyor.

Arazi otomobili temasını yansıtmak için tavan üzerinde raylara yer verilmiş. Bir önceki neslinde bu raylar üzerinde arazi için aydınlatmalarda bulunuyordu. Ancak yeni neslinde bu detaya yer verilmemiş. Yandan bakıldığında da devasa görünen SUV arka tasarımıyla tüm otomobillerden ayrışmış. Çünkü arka far grubu bagaj üzerine uzanan bir yerleşim şekliyle karşımızda duruyor. İşte burada şeffaflaştırılmış stoplarda göze hoş gelen bir farklılık sağlıyor. Eskisine göre her anlamda daha büyük görünen SUV 90 kg daha hafif. Bunu teknolojinin gelişmesine bağlayabiliriz tabii ki.

İç mekâna geçtiğimizde çift renkli ön konsol iyi bir seçenek. Açık renkli döşeme iç mekânda ferahlık sağlıyor. Ufak sayılabilecek direkiyonun manevra kabiliyeti oldukça yüksek. Yine direksiyondan Cruise Control, yol bilgisayarı ve müzik sistemine müdahale edebiliyorsunuz. Gösterge panelleri bol ışıklı. Orta bölümündeki alandan otomobilinizin yol bilgisayarı bilgilerine erişebiliyorsunuz. Konsoldaki dokunmatik ekran çok başarılı. Müzik sisteminin kontrol edilebildiği bu ekrandan, çevre görüş sistemi sayesinde aracın dört bir tarafını da görebiliyorsunuz. Önde ve arkada sunulan oturma alanları geniş. İç mekândaki tek eksiklik sadece 1 usb girişinin olması. Arttırılması gerekli. Nissan 7 kişilik bir otomobil arayanlara X-Trail’ı direkt olarak sunuyor. Arka iki koltuk başarılı bir tasarım ama burada sadece küçük yolcular seyahat edebilir. Bagaj hacmi 445 litre. Model Türkiye’de sadece 1.6 litre dizel motorla satışta. Turbo, dizel ünite 4000 d/d’de 130 bg güç üretirken CVT teknolojisine sahip X-Tronic şanzıman ile satılan Nissan X-Trail, 0-100 Km/s hızlanmasını 11,4 saniyede tamamlıyor ve maksimum 180 Km/s hız değerine sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.