100. SAYI

Dile kolay, tam 100 sayı, 100 ay, Yacht Türkiye’nin dümen suyunda kaldı! Bir dergi için -Türkiye’de- uzun sayılabilecek bir süre. Her şeyden önce her zaman arkamızda olan ve ülkenin en çok okunan yat dergisi olmamıza imkân tanıyan yayınevimiz Doğan Burda’ya teşekkür etmek istiyorum. Birçok yayın kuruluşu dergilerini tek tek kapatırken Doğan Burda, çeşitli periyotlarda yayımlanan 80’nin üzerinde dergisiyle, dergi yayıncılığının yüz akı olarak yoluna devam ediyor. 200’üncü, 300’üncü hatta 400’üncü sayısını yayımlayan dergileri barındırıyor bünyesinde… Umarım Yacht Türkiye onlar gibi uzun soluklu olur…

“Denizler, tekneler ve gezginler hakkında her şey” sloganıyla yayın hayatına başladığımızdan bu yana sekiz sene, dört ay geçti. O günden bugüne Türkiye ne kadar değiştiyse, Türk yatçılığı onun üç, belki dört katı hızla değişti ve gelişti. O dönemin marina sayısı, denizlerde gezen tekne adedi, inşa edilen tekne miktarı, tekne satıcıları, charter filosu, yelken okulları, kulüpleri, yarışlar bugünle kıyaslanacak gibi bile değil.

Ben, Yacht Türkiye mürettebatına 23’üncü ayında bir boat show sayısıyla katıldım. İlk “iş”lerimden biriyse fuar stantlarını tek tek gezip “50 bin liralık” tekneleri araştırmaktı. Sonuçta yerli üretim 12 tekneyi zor da olsa bir araya getirebilmiştik. Yabancı markalarsa o gün bir çırpıda sayılabilecek kadardı. Şimdi dünyada ne üretiliyorsa, neredeyse hepsinin Türkiye’de bir temsilcisi, her teknenin de artık bir alıcısı var…

Tekne adedinin artması birçok yan sektörü de besledi. Yatçılık gelişti, gelişmeye de devam edecek. “Dünyanın teknesi”ni dergimize taşıyarak sizi hayal kurmaya teşvik edebildiysek, tekne sayısındaki artışta kendimize az da olsa bir pay çıkarabiliriz.

Tüm bu gelişime paralel olarak “denizde beraber yaşamayı, denize ve birbirimize saygı duyma öğrenmeye” de başladık. Dergimizin birbirinden değerli ve donanımlı yazarları, yazılarıyla bu kültürün oluşmasında önemli bir rol oynuyor diye düşünüyorum. Hepsine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Birinci sayıdan 100’üncü sayıya kadar emeği geçen herkese teşekkürler.

Elbette teşekkürün büyüğü siz okurlarımıza… Bizi okumaya değer bulup ilk sayısından itibaren bir numaraya çıkardığınız için.

Pruvanız neta, rüzgârınız kolayına olsun…

Keyifli okumalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.