Ulaşıma marin çözüm

Trafik, özellikle İstanbul gibi iki kıtayı birbirine bağlayan koca bir metropolde her geçen gün artan bir sorun olmaya devam ediyor. Neredeyse deniz üzerine kurulu bir şehir olmasına karşın ulaşım için denizin tam olarak değerlendirilebildiğini söylemek güç olsa da son dönemde özellikle Boğaz’da iki yaka arasında özel teknelerini ulaşım için kullananların sayısının arttığını gözlemliyoruz. Biz de bu ay şehir içi ulaşımda trafiğe alternatif olacak tam 20 motoryatı bir araya getirdik. Teknelerin ortak özellikleri ise kapalı kokpit yapılarıyla yaz kış kullanıma uygun olmaları, baştan, kıçtan ve bordadan yanaşmalar ile yolcu indirip bindirmelere uygun tasarımları ve elbette süratleri… Kullanım amacınıza göre kendinize uygun modeli bulabileceğiniz dosyamızdaki teknelerin tamamı 15 metrenin altında. Fiyatlar ise 50 bin Euro’dan başlıyor ve her bütçeye uygun mutlaka bir tekne mevcut.

Her ay olduğu gibi yılın son sayısında da yine dolu dolu bir içerikle karşınızdayız. En yeni tekne modelleri, denizci etkinlikleri, yelken yarışları kısacası marin dünyasına ait her türlü haberi bulabileceğiniz bu sayımızdaki röportajların da ilginizi çekeceğini düşünüyorum. Artık Sanlorenzo için yat tasarlamaya başlayan efsane otomotivci Cris Bangle ve Rıza Tansu tasarımı trawler’ı ile denizleri gezen klasik otomobil tutkunu, eski rallici Keşfi Tarkan Özgüç bu röportajlardan bazıları…

Yazarlarımız da yılın son sayısına yakışır coğrafyaları taşıdılar sayfalarına. Süha Umar ve reis arkadaşları Tilos (İleki) Adası’nı, Zeus’un doğduğu ada Girit’e yol alan Prof. Dr. Talat Kırış ise Santorini ve Girit’i keşfediyor. Türkiye’nin en kıdemli denizcilerinden Tanıl Tuncel ise bu kez ülkenin en eski yarışlarından olan The Bodrum Cup’ı yani ahşap yatların dansını kaleme aldı.

Daha fazlası için sayfaları çevirmeniz yeterli. İyi bir Aralık geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Eyup_15

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.