Umuda yelken açmak

Yazarımız Tanıl Tuncel ayakta alkışlanacak bir projenin startını verdi. “Engelli mi, engelleri aşanlar mı?” diyen usta denizci bir grup bedensel engelliyi yelkenli tekneyle denize çıkarıyor ve bir günü onlarla geçiriyor. Limana dönüşte ise teknenin kontrolünü tamamen onlara bırakıyor. Özgüven kazanan katılımcılar hem mutlu bir gün geçiriyor hem de yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor…

Dünya denizlerini karış karış gezmiş, salmasının altından bugüne kadar 109 bin deniz mili su geçen Tuncel’in bu projeyle hedefi ise eskiden yaptıklarını artık yapamadığı için karamsarlığa düşenlerin bu karamsarlıktan kurtulmalarını sağlamak. Bunun için en iyi adresinse deniz olduğunu düşünüyor ve “Biyolojik olarak her uzvu yerinde olan insanoğlu da deniz karşısında limitli” diyor.

Doğaya meydan okuyup, “engel tanımaz” gibi büyük sloganlar da atmıyor. Aksine engelimizi tanıyarak, doğaya uyabilmeye, aklımızla becerilerimizle, layık olmaya, kabul edilmeye çalışmalıyız diyor.

Tanıl Tuncel’in ilk seyrini bu ay dergimizde okuyabilirsiniz. (s.122) Projeye destek vermek ise çok basit: Teknenizi ayda sadece bir günlüğüne bu iş için tahsis etmek…

İnsanın içini ısıtan, umut aşılayan bu yazı ile birlikte yine dolu dolu bir sayı sizi bekliyor. Dosya konumuzda İngiliz teknelerini bulacaksınız. Beşi yelkenli, beşi motoryat ve hepsi de birbirinden denizci 10 tekneyi incelerken yeni hayaller kurabilir, Ali Boratav’ın Kaş-Kekova-Meis gezisini okurken mavi tatil planları yapabilirsiniz. İlk teknesini alıp İngiltere’den Bodrum’a getiren Tim Şahin’in röportajı da cesaretinizi artırabilir.

Bunlar sadece içerideki konulardan birkaçı. En yeni tekneler, yelken yarışları, test seyirleri ve gezi yazılarıyla tam bir yaz sayısı ile karşınızdayız.

İyi bir ağustos geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.