Gelecek şimdi ve burada BMW 530i

Konforlu ve kolay bir kullanım için teknolojinin en üst düzey ekipmanlarının kullanıldığı BMW 5 serisi için, otonom sürüşün bir adım öncesi denilebilir.

elpazenin giriş modeli olan turboşarjlı dört silindirli 530i, lüks segmentin en ideal modeli olmaya aday. Tasarım anlamında yine dışarıdan baktığınızda işte BMW 5 diyecek kadar değişmemiş ama karoserin içindeki detay değişiklikleri şıklık ve farklılığı yaratmış. Ön ve arkadaki gündüz LED farları ben burdayım dercesine dikkat çekici bir tarza sahip. Otomobilin içine girdiğinizde lüks ve ferah bir yaşam alanı karşılıyor sizi. Ortadaki yüksek çözünürlüğe sahip büyük LED ekranda aracın bilgilerini hem konsol düğmeleriyle, hem de hızlı tepki veren dokunmatik ekrandan görüp ayarlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda sağa veya sola elimi sallamam bile sesi hassas ve doğru bir şekilde açıp kısmama yeterli oluyor. Eğer ekstra ücret verip ses sistemi aldıysanız çok kaliteli bir müzik yolculuk anında size eşlik ediyor. 530i’deki 2.0T benzinli motor, 252 HP gücü ve 350 NM torku ile 0’dan 100 km’ye 6 saniye gibi çok iyi bir sürede çıkıyor. O altı saniyede otomobilin sürücüye verdiği haz, eşsiz bir deneyime dönüşüyor.

8 ileri otomatik şanzıman, EcoPro-Comfort-Sport olmak üzere üç seçenek halinde sunuluyor. Tüm seçenekler görevlerini yerine getiriyor. Sürüş konforu, daha yumuşak olan Comfort modunda daha yüksekti, Sport’ta ise performanslı ama yine de konforluydu. Vites geçişleri sorunsuz ve çabuk. Tamamen otomatik ayarlarda da durum kusursuz. Dur-kalk şehiriçi trafiğinden virajlı sahil yollarındaki test sürüşlerinde 8 ileri şanzıman çoğunlukla istediğim tepkiyi verdi. Yol tutuşu, sürücünün verdiği tepki ne olursa olsun asla çizgiden çıkmayacak kadar başarılı.

2.0 litrelik motor şehir içinde 9.8, şehir dışında 6.9, karma olarak 8.7 litrelik tüketim değerleri, önceki modellerine göre çok daha iyi. Otomobilin kumandasından bahsetmeden geçmeyelim. Aracınızı dar yerlere bu kumanda vasıtasıyla park etmenizi sağlayan bir uygulama var. Araçtaki en önemli teknolojik sistemlerden birisi, BMWnin Active Cruise Control sisteminin Stop&Go özelliği, sistem 130 km/s hıza kadar öndeki araç ile yeterli mesafeyi koruyor ve gerekli durumlarda tamamen durabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.