Güçlü bir yol arkadaşı PEUGEOT 3008

Fransız markanın kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Peugeot 3008’in yeni tasarımı yollarda kendini yavaş yavaş gösterirken, biz piyasadaki 3008 ile uzun yol testi gerçekleştirdik.

Peugeot’nun Crossover’ı diyebileceğimiz bu model, SUV ve MPV’lerin en iyi özelliklerinin bir araya gelmesinden oluşmuş diyebiliriz. Rakiplerinden onu farklı kılan da bu özelliği. Peugeot’nun şık ve estetik tasarımı sürüş keyfi ile birleştiğinde, otomobilin işlevselliği bir o kadar artıyor. Teknolojik donanımları ve kokpit tasarımıyla sınıfının en üst düzeyindeki dinamik özelliklerini sunan otomobil benzersiz sürüş deneyimi ile sürücüsüne ayrı bir keyif veriyor.

Dış tasarımda yenilenen farları markanın çağdaş tasarımını zarafetle taşıyor. LED ön ve arka farlar bu modelin ilk bakışta ayırt edilmesine olanak veriyor.

İç tasarımda ise kapıyı açtığınızda, göz alıcı iç mekânla karşılaşıyorsunuz. Panoramik cam tavandan gelen ışık mükemmel ergonomiye sahip sürücü bölümünü gözler önüne seriyor. Sürücü böylece hatchback tarzı bineklere özgü bir sürüş pozisyonu sunan bir SUV’da sürüş deneyimi yaşayabiliyor. Göz hizasında tutulmuş gösterge panelinde farklı işlevler farklı renklerle gösterilerek bilgilerin anında okunması sağlanıyor. Geri görüş kamerası aracın arkasındaki alanı ekranda görüntüleyerek manevraları kolaylaştırıyor. Test ettiğimiz Yeni Peugeot 3008 1.6 BlueHDi EAT6 Allure 120 bg, 6 ileri vitesli tork konvertörlü otomatik şanzımanlı seçenek ile sunuluyor. Stop&Start sistemine sahip bu motor ortalama 100 km’de 4,2 litre yakıt tüketimi ve 110 g CO2/km’den itibaren sunduğu emisyon değerleri ile sınıfında lider.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.