Göcek’ten taze haberler

YAT MOLA NOKTALARI İÇİN ÇÖZÜM UMUDU!
Ali Boratav
Göcek’ten iyi bir haber var… 2015 yılı Mart ayında başlayan ve sezon boyunca denizseverleri tedirgin eden ‘yat mola noktaları ihaleleri’ konusunda bir çözüm bulunmuş gibi görünüyor.
Göbün, Taşyaka, Küçük Sarsala ve Manastır koylarındaki yat mola noktalarını 1980’lerden bu yana işleten 20 Yörük ailesi, geçtiğimiz yıl içinde bir kooperatif kurdu. Başkanlığını Göbün Koyu’nun işletmecisi İlyas Önder’in üslendiği kooperatif, Muğla Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü ile bir ortak çözüm yolu üzerinde anlaştı. Kamu yönetimi, İztuzu Sahili’nde izlenen çözüm yoluna benzer bir yöntemin Göcek koylarında da uygulanmasına karar verdi. (Kamu yararı gözetilerek İztuzu Plajı’nın yönetimi Muğla Üniversite’sine tahsis edilmişti.)
Bu çerçevede, Göcek’de yat mola noktalarının yönetiminin Orman Bölge Müdürlüğü’nden Muğla Valiliği Hizmet Vakfı’na devredilmesine yönelik yasal prosedür tamamlanmak üzere. Ardından, güncel rayiçler de göz önüne alınarak, tesislerin 30 yıldır kiracısı olan Yörük ailelerinin kurduğu kooperatife 5 yıllığına kiralanması planlanıyor.
Bu arada, Taşyaka Koyu’ndaki (Bedri Rahmi) yat mola noktası, kurulu olduğu Arkeolojik SİT Alanı bölgesinden kaldırılıyor. Geçen yıl açılan ihalede belirtildiği şekilde aynı koyun güneybatı köşesine kaydırılıyor. Yeni tesis ve iskelesi çok güzel olmuş, şimdiden denizcilere hizmet vermeye başlamış durumda.
Göcek’ten haberlerin devamı dergimizin Haziran 2016 sayısında…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.