Herkesin gördüğünde çok beğendiği eşinci nesil Renault Clio yollara çıkmaya hazırlanıyor. Ama biz ülkemizde şu an satılmaya devam eden dördüncü nesil Clio 4’ün 1.5 litre dizel motor EDC şanzımanlı versiyonunu mini bir teste soktuk.

Sınıfının en çok satılan modellerinden biri olan Renault Clio, 1990’da piyasaya çıktı. 2012 yılında dördünce nesille tasarımda çağ atladı desek yerinde olur. satılmaya başlandı ve gençlerin en çok tercih ettiği otomobillerden biri oldu. Son makyaj operasyonundan sonra hem tasarım hem de donanım listesi olarak sınıfında gözde olmaya devam etti

Ülkemizde hem hatchback hem de station karoseriyle satılan Clio, Joy, Touch ve Icon donanım paketlerine sahip. 1.2 litrelik 75 HP atmosferik, 1.2 120 HP turbo benzinli ve 1.5 dizel motor seçeneklerine sahip Clio, otomatik şanzımanı ise 1.2 turbo benzinli ve 1.5 dizel motorlarında sunuyor. Bu sınıfta dizel-otomatik kombinasyonu sunan modellerinde satış anlamında rakiplerinin bir adım önünde olduğunu düşünürsek, Clio’nun satış başarısının da nedenini anlayabilirsiniz.

Ateş kırmızısı test aracımızın kaputunun altında 90 HP’lik 1.5 dizel motor ve 6 ileri EDC şanzıman yer alıyor. 220 Nm tork değeriyle alt devirlerden itibaren hareketli bir karaktere sahip. Asıl görevi ise yakıt ekonomisi… Fabrika verisi 3.5 litrelik ortalama sahip olan Clio, gerçek yol koşulları ve karma kullanımda 5 litreler civarında tüketim değeri olarak görülüyor. 6 ileri çift kavramalı şanzıman konfor ve serilik bakımından gayet başarılı. 1.5 litrelik dizel motoru çok atkif ve başarılı bir hale getiriyor. 0-100 aralığını 12 saniye civarlarında tamamlayabiliyor sunuz.

Sert süspansiyona sahip Clio yol tutuş konusunda da oldukça iddialı.  Direksiyonu kontrol ederken araca tamamen sahip olduğunu hissediyorsunuz.

İç mekan ise çift renkli olması sebebiyle eğlenceli. 7 inçlik bilgi-eğlence ekranına sahip. Dört kişi rahat yolculuk için yeterli alan mevcut. Hem ön hem de arkada bu sınıf için ideal diz ve baş mesafesine sahip. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.