Datça’nın ıssız koylarında BARIŞ VE HUZUR

Bir gün olur şehrin karmaşasından, kargaşasından, insanı insana düşman kılan çatışmalardan uzağa, derin maviye, sessizliğe, habersizliğe kaçma özlemi duyarsınız… İşte o günlerde, rotanızı Datça Yarımadası’nın güney kıyısına çevirin. Zorunlu ihtiyaçlar dışında insan görebileceğiniz merkezlere uğramayın, internete bağlanmayın, gazete okumayın… Biliyorum bu geçici ve fırsatçı bir yaklaşım ama bu mola sizi normal ayarlarınıza döndürecek bir kaçamak olacak.

Bazı zaman gelir insan yalnızlık, ıssızlık, sükûnet ister. Mümkünse yaşadığımız kaotik dünyayı hatırlatacak hiç kimseyi görmemek, kimseyle konuşmamak; “medeniyete kısa bir mola” demek ister. Denizde çözüm kolay: Gidin en ıssız koylara.

Yıldızlarla başbaşa ışıksız ve sessiz geceler sizi bekliyor. Tek risk hemen yanıbaşınıza terbiyesiz bir denizaygırının demirlemesi. Ama yaz aylarından uzaklaştıkça ve sakin denizlere yöneldikçe bu riski yoksayma olasılığı da artacak.

Sakin denizler

Denizde her zaman olmasa da çoğunlukla sakin köşeler bulunabilir. Ama sükûnet arıyorsanız bizim denizlerdeki en iyi seçenek her zaman Datça Yarımadası’nda bulunur.  Gökova’yı çok yazdık. Datça Yarımadası’nın güney yamacındaki ıssız sığınaklara ilişkin izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yani Bencik-Knidos arasındaki küçük ıssız koyları… Bu yıl Temmuz ayının son günlerinde, yani tam da Mavi Ay’ın gökyüzünü süslediği inanılmaz sıcak bir haftada, kalabalık bir grup arkadaş üç yıldan beri alıştığımız 22 metrelik ahşap keç Akın A. ile Bodrum’dan çıkıp bir Hisarönü turu yaptık.

Kiralık yelkenli teknelerimizle Bodrum-Hisarönü gezilerimizde, genellikle üç buçuk saatlik bir yol ile Knidos’tan Dirsekbükü’ne ya da Selimiye’ye atlar, körfezin dibindeki çok sevdiğimiz küçük koyları ziyaret etmeyi, akşamları da dışarı yemeğe çıkmayı tercih ederiz. Dönüşte de Bodrum geçişi öncesi körfezin dibinden doğrudan Hayıt Bükü’ne geçer küçük koyları yine pas geçeriz.

Oysa Arya Yatçılık’ın 50 tonluk efsane ketch’i Akın A ile her yıl bir kez yaptığımız rahat gezilerde yanımızda sevgili Durmuş Kaptan’ımızın yanı sıra bir gemici ve aşçımız bile var. Bu lüks koşullarda çoğunlukla teknede yemek yiyoruz. Bu nedenle bu yıl Akın A gezi rotasını yaparken Datça kıyılarındaki ıssız koylara bol bol zaman ayırdım. Hedefimiz, yarımadanın karayolu olmayan; Batı rüzgârlarında hafif solugan aldığı için Sadun Boro tarafından tavsiye listesine pek alınmayan bakir, ıssız, yabani ve muhteşem denizli güney koylarını mümkün olduğunca keşfetmek. Dolayısıyla izlenimlerim de ağırlıkla bu son gezimizden. Devamı Ekim 2015 sayımızda…

datca liman karg¦- 1 knidos kalabal¦-k kurucabuk k¦-y¦- mersincik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.