Vira Bismillah reisler! MOKANA (MYKONOS) ADASI

Piri Reis döneminde Venedik Cumhuriyetine bağlı olan Mokana (Mykonos) Adası bugün Yunanistan’a ait Kiklad Takımadaları’na dâhildir. Reis, “adaya gelirken kıble tarafında görünen iki parça dağ adanın işaretidir” der ki doğrudur. Çevresi 35 mildir.

Karadenizliler tam istedikleri eğrilikteki kestane ağacını, ormanda ama dağın tepesinde bulmuşlar. “Taka”yı oracıkta yapmışlar. Yapmışlar da denize nasıl inecek? Biri akıl vermiş. “Ha uşaklar. Aşağıda, dereye indirelum. Oradan denize.” Takayı güç bela dereye indirip, kıyıdan palamar almışlar. Kırk uşak içine doluşmuşlar. Palamara baltayı vurmuşlar. Tangır, tungur, sağa sola çarpa çarpa, denize varmış taka ki artık yok. Sağ kalan tek uşak, ayılınca etrafına bakmış. “Allahum ne büyüksün. Az daha hepimiz öleceğduk!” demiş.

Biz dağ başında taka yapmadık ama son aylarda reis takımının başına gelmedik kalmadı. Hastane köşelerinden bir türlü kurtulamadık. Kimimiz yakını, kimimiz kendisi için. Anjiyo olan mı, beli tutulup soru işareti gibi dolaşan mı, beş dakika da bir tuvalete koşan mı istersin, hepsi var. Yaş ortalamamız 67 olduğundan bunlar hep gençlikten! Hayırlısı ile şu orta yaşı bir bulsak, rahat edeceğiz! Devamı Ağustos 2016 sayımızda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.