Bu kış Maltalıyım

Bir hayaldi önceleri. Sonra proje haline geldi. Derken plan oldu, hazırlıklar başladı, nihayet yola çıkıldı.

Denizler aşıldı. Limanlara girildi, çıkıldı. Adalar adalara eklendi. Yüzlerce yeni insan, onlarca yeni şehir, kasaba, köy görüldü. Yüzlerce kez kadeh kalktı, indi. Bitmese de olurdu. Yolun kendisi zaten güzel olsa da sonuçta bir hedefimiz vardı. Megalodon ve Adventure. Aynı yolun yolcusu, aynı hedefin peşinde iki tekne.

Ve işte Malta, ufukta göründü.

Akdeniz’in ortasında küçük bir ada devleti. Kökenleri Fenikelilere dayanıyor. Schengen ülkelerinden. Bir de şövalyeler. Malta Şahini diye bir film de var. Bir de Maltese Falcon adında muhteşem bir yelkenli. Malta ile ilgili popüler bilgilerim aşağı yukarı bunlardı. Bunlar bile Malta hakkındaki önyargımı olumlu yapmaya yetmişti. Zaten denizci olmaları bile yeterdi ya.

Beklentilerimi çok çok aştı bulduğum Malta. Hemen seviverdim. Sanki hiç yabancısı değilmişim buranın. O da hiç zorluk çıkarmadı, öylece kabul etti.

Manoel Island Yacht Marina

Doğal limanların en merkezi olanında. Gzira’da. Karşısı başkent Valetta. Hemen yanı başı restoran ve alışveriş merkezlerinin yoğunlaştığı Sliema. Bir başka eğlence ve yeme içme merkezi Saint Julian, neredeyse yürüme mesafesinde. Su ve elektrik paralı. Her tekne iki tonoz halatı ile bağlanıyor. Ponton araları dar, baş pervanesiz manevra, özellikle sert havalarda biraz sorunlu. Kuzeyli havalarda solugan alıyor ki Malta’da herhalde almayan marina da yok. Bot yardımı yok. Temiz, bakımlı, güvenlikli, görevlileri yardıma hazır. Devamı Ocak 2015 sayımızda… anayazı3 anayazı14 anayazı16 anayazı33 anayazı39 ayınmarinası1 ayınmarinası4 Ayınmarinası11

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.