Mavi prensesin yeni yolculuğu LARIMAR

2022 yılında MCE Yachts filosuna katılan Larimar’ın hikâyesi 13 yıl öncesine dayanıyor. Klasik ruhu korunarak geçen sene refiti tamamlanan 24 metre boyundaki tekne, ünlü tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu’nun imzasını taşıyor.

Yazı AYÇA GÜÇLÜTEN  [email protected]. Fotoğraflar POZİTİF STUDIO

Klasik teknelerin refitine ve satışına odaklı bir firma olarak hizmet veren İstanbul merkezli MCE Yachts’ın geçen ay Bosphorus Boat Show’da sergilediği Larimar’ı gezme fırsatı bulduk. 2011 yılında inşa edilmesine rağmen geçirdiği bir dizi işlemin ardından yeniden doğan ve butik bir klasik yat şirketi olan MCE Yachts filosuna katılan Larimar’ın hikâyesi en az kendisi kadar ilgi çekici.

“Somethings never change (Bazı şeyler asla değişmez)” mottosuyla hizmet veren MCE Yachts’ın klasiklerin DNA’sına sadık kalarak tamamladığı projelerden biri Larimar. İnce işçiliğin seçkin sonuçları teknenin her köşesinde göze çarpıyor. Dahası, hikâyeli bir tekne olduğu atılan her adımda görülüyor, hissediliyor.

LALE ATMAN’IN GERÇEKLEŞEN HAYALİ

Her şey 2002 yılında Lale Atman’ın Taka Yacht Design’ın kurucusu Tanju Kalaycıoğlu’ndan yakın çevrelerini ağırlayıp keyifli vakit geçirebilecekleri, mevcut teknelerinden daha büyük bir tekne istemesiyle başlıyor. Hemen burada Lale Atman’ı Yacht Türkiye okurlarına şöyle hatırlatalım: Türkiye’de atçılık denince akla gelen ilk isim olan Özdemir Atman’ın (birkaç yıl önce yaşamından atçılıkla ilgili kesit “Bold Pilot” adı altında sinemaya da uyarlanmıştı) kızı kendisi. Babası gibi büyük bir deniz sevgisi taşıyan Lale Hanım’la yine bir yıl sonu sayımız için, 2017 yılında Ruhat Ataözden bir röportaj yapmıştı. Bu röportajda (arşivciler için belirtelim: Sayı 142) Lale Atman kendine bir tekne yaptırmaya karar verdiğinde Larimar’ı şu cümlelerle anlatmıştı:

“Tanju Kalaycıoğlu’nun çizimleriyle işe başladık. En büyük şansım Tanju Bey ile tanışmak oldu. O zaman çok büyük bir şey istemiyordum; Ömer’le ikimiz kullanacaktık zaten. Devamı Aralık 2024 sayımızda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.