Tekneler Karada

Sonbahardaki deniz fuarlarının ardından boat show’lar karaya taşınır; aralık ayında Paris, ocakta Londra ve Düsseldorf, şubatta da İstanbul’da kapılar yat tutkunları için açılır. Şahsen tekne fuarlarının teknenin doğal alanı olan denizde düzenlenmesi taraftarı olsam da kış fuarlarının önemini de yok sayamam. Geçen ay Düsseldorf’taki fuarda birçok modelin dünya prömiyeri yapılırken “Avrupa’da Yılın Yatı” ödülleri sahibini buldu. Distribütörler bir araya gelip yeni sezonu değerlendirdi. Yeni teknolojiler, donanımlar tanıtıldı. Şimdi sıra ülkemizin kara fuarında. CNR Avrasya Boat Show 13-21 Şubat’ta dokuzuncu kez yat camiasını ağırlayacak. En yeni tekneler ve teçhizatlar bu kez Türk denizseverlerin ayağına gelecek. Fuarla ilgili hazırladığımız dosyada boat show’daki yüzlerce tekne arasından ilk kez Türkiye’de tanıtımı yapılacak 35 tekneyi seçtik. Teknelerin teknik ve konfor özellikleri ile satış fiyatlarının da yer aldığı haberimizde her zaman olduğu gibi hangi salonda sergilendiklerini de bulabileceksiniz.

Fuardaki teknelerden bazıları sadece Türkiye değil aynı zamanda dünya prömiyerini de yapıyor olacak. Onlardan biri de bu ay kapağımızı süsleyen Numarine 60 Fly. Performans motoryatları alanında dünyaca isim yapan Türk üretici Numarine’in geçen yılın son aylarında iki gövdesini birden suya indirdiği 18,40 metrelik yatı fuardan önce test ettik. Sınıfındaki modellerden ayrılan birçok özelliği olan 60 Fly ile Türk firma yat üretiminde ülkemizin adını duyurmaya devam edecek gibi görünüyor.

Dergimiz elbette boat show’dan ibaret değil. Fuar dışında da yine ilginizi çekecek ve bir solukta okuyacağınız konularla karşınızdayız. Megayat sayfalarımızı İtalyan CRN tersanesinin sıra dışı tasarımlı, 55 metrelik Atlante’sine ayırdık. Designer bölümünün konuğu 2 bin 500’den fazla yatı dünya denizlerinde yüzen Fulvio De Simoni. Bu ayki tersanemiz ise bizi La Rochelle’deki tesislerine davet eden, ketch armalı yelkenlileriyle nam salan Amel.

Gezi yazılarımız da kış günlerinde içinizi açacak türden. Hakan Aygün, yeni marinasıyla merak edilen Ören’i, Mandıra Filozofu filmiyle ünlenen Çökertme Koyu ile birlikte gezip yazdı. Süha Umar, Kitab-ı Bahriye’nin şifrelerini bu kez İzmir Körfezi’nde çözüyor. Tanıl Tuncel ise Finlandiyalı ünlü denizci ve yazar Göran Schildt adına geleneksel olarak Leros’ta düzenlenen regatta’ya katılıp gördüklerini kaleme aldı ve “neden biz de kendi üstadımız adına regatta düzenlemiyoruz” diye sordu. Tanıl Tuncel’in “Sadun Boro Regatta’sı” fikri umarım yakın zamanda büyük bir festival şeklinde hayata geçer. Amatör denizciliğimize sağlığında bin türlü katkı sunan Sadun Boro’nun daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.

Denizci bir toplum olabilme umudu ile…

Keyifli okumalar…

Eyup_15

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.