Mavi hayaller

Kasım geldi, havalar soğudu ama denize dair düşler kurmamızı engelleyecek hiçbir neden yok. Bu ay hazırladığımız dergi de eminim bu hayalleri canlı tutacaktır. Yacht Türkiye yazarları yine maviye yelken açtı ve birbirinden enfes sonbahar gezilerini sizler için kaleme aldı.

Teknesine taşınan ve denizi artık hayatının başköşesine yerleştiren Behzat Şahin, “Cibalikapı Balıkçısı” sayfalarında İstanbul’dan Malta’ya yaptığı seyrin ilk uzun durağı olan Atina’yı yazdı.

Prof. Dr. Talat Kırış, Turgutreis’ten çıktığı, Ege Adaları’nı gezerek Atina’ya ulaştığı seyrin ikinci bölümünü “Macera” sayfalarına taşıdı. Kırış, bu kez Luc Besson’un 1988 yapımı Jean Reno’lu filmi “Le Grand Blue”nun (bizde Derinlik Sarhoşlu ismiyle gösterilmişti) çekildiği ada olan Amargos’tan Naxos’a, oradan da Syros’a geçiyor.

“Fırtına Kuşu” sayfalarının yazarı Süha Umar, yine Piri Reis’in dümen suyunda… Umar, Alaçatı ile Mersin Körfezi’ni (Kitab-ı Bahriye’de Sablıca Limanı ve Alaca At kıyıları diye anlatılan bölge) 500 yıl önce ile mukayese ederek, Kıtab-ı Bahriye’nin şifrelerini çözmeye devam ediyor.

İsmi “Küçük Koylar” ile anılan yazarımız Ali Boratav geçen ay başladığı, “Güney İyon Denizi’nin insancıl suları”ndaki seyrini sürdürüyor. Şair Kavafis’in dizeleri eşliğinde keşfettiği Lefkas, İthaki ve Kefolonya’yı lezzetli bir dil ile anlatmaya devam ediyor.

“Denizin Çağrısı” sayfalarına yıllardır hayat veren yazarımız Tanıl Tuncel için yeni bir sayfa açtık ve teknesi Kelebek ile yaptığı dünya turunun ardından yaşadıklarını anlatmasını istedik. Tur sonrası bir süre Karayipler’de dolaştıktan sonra Türkiye’ye dönen Tuncel, 1993-97 arasındaki Türkiye macerasının ardından tekrar yedi denizlere açıldı. O yıllarda yayında olan Outdoor ve Yachting World Türkiye dergilerinde maceralarını kaleme aldı. Geçen ay Cebelitarık ile başladığımız seride bu ayki durak Sevilla.

Kasım sayımız gezi yazıları dışında da dolu dolu. Danimarkalı X-Yachts’ın testini başarılı yelkencilerimizden Selim Kakış’ın kaleminden okuyacaksınız. Kapağımızı Fransız Jeanneau’nun amiral gemisi “64” süslüyor. Antalya’da üretilen 45 metrelik Atomic’in içinde kaybolacaksınız. Dosya konumuz ise spor balıkçı tekneleri. Son dönemde ülkemizde bu sınıftaki teknelere ilgi de artıyor. Geçen ay başında Alaçatı’da, ay sonunda da Bodrum’da düzenlenen sportif balıkçılık turnuvalarına katılım ve donanımlı teknelerin sayısındaki artış bunu gösteriyor. Biz de bu ay en yeni 20 balıkçı teknesini bir araya getirdik.

İyi bir kasım geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.