MERCEDES E180 Marina otoparklarının en şık otomobillerinden

Mercedes, E serisiyle lüks otomobilin sunduğu konfor ve güvenliği en ön plana çıkaran marka konumunda…

Mercedes-Benz E serisini ilk olarak 1984 yılında pazara sürdü. 1996’da ikinci nesli, 2002’de daha modern bir yapı kazanan üçüncü nesli, 2009’da güncel W212 kasayı karşımıza çıkardı. Geçtiğimiz aylarda makyaj operasyonuyla özellikle büyük kasalı sedan otomobil severlerin ilgisini, 1.6 litre benzinli seçeneğiyle daha da çekti.

Ön tasarımdaki en büyük fark, ayrık far grubu yerine LED teknolojisiyle donatılmış farlar gibi gözüküyor. Geniş havalandırma kanalları otomobili kesinlikle daha güçlü gösterirken büyük logo ise dikkat çekiyor. Otomobilin çizgisinin sert görünümünü yan tasarımda keskin hatlar gösteriyor. Cam çıtalar ve alt kısımda kullanılan nikelaj parçalar ile şıklık teması ön plana çıkarılmış. Otomobilin arka tasarımında yine LED ışıklandırma sistemi devam ettirilmiş. Nikelajlı egzoz ve arka çamurluk bu ağır görünümlü sedan otomobile sportiflik kazandırıyor.

Mercedes-Benz E serisinin iç mekân tasarımı, malzeme kalitesi ve işçilik konusunda kusursuz. İçeride kullanılan mat ve ahşap detaylar sade ama şık. İki ön koltuktan birine oturduğunuz anda ilk gördüğünüz ön konsolun üstündeki saat. Bu şık görünümlü saat harincinde orta konsolda yer alan iki tuş ayrıca dikkat çekiyor.Birincisi arka cam üzerinde yer alan güneşliği kontrol ederken, ikincisi arka yolcu koltuk kafalarını kontrol ediyor. Bu özellikler de
E serisinin sunduğu özel bir konfor. Kapılardaki kontrol tuşlarıyla koltuklar, direksiyonun altına yerleştirilen bir kol ile elektronik olarak direksiyon ayarları yapılıyor. Otomobilin büyüklüğü özellikle park etmekte zorluk yaşayanlar için korkutucu olsa da Mercedes yetkilileri, “Park Paketi” kapsamında 360 derece kamera sistemini otomobile entegre etmişler. Bu sistem aracın dört bir yanındaki görüntüyü Comand Online Multimedya ekranına aktarıyor. Artık park etmek veya dar sokaklar sorun olmaktan çıkıyor. Bu Ferah iç mekânın yanı sıra, 540 litrelik bagaj hacmi uzun yolculuklarda diğer modellere göre avantaj sağlıyor.

Ve motor: Mercedes-Benz, E180’de ilk kez 1.6 litrelik turbo benzinli motor kullanıyor. Bu motor 5300 d/d’de 156 HP güç ve 1250-4000 d/d arasında 250 Nm tork değeri üretiyor. E180, 0-100 km değer aralığına 9.6 saniyede ulaşırken, en yüksek 220 Km/s hız yapabiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketim değeri ise 6.3 litre. Biz testimizde şehir içinde 8.7 litreye kadar çıktık. 7 ileri otomatik şanzıman, otomobil ile adeta bütünleşmiş. İstendiğinde E180 Sport şanzıman seçeneği üst devirlerde kullanılabilerek performanslı sürüşler yapmaya olanak sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.