Sonsuz güç: FORD RANGER RAPTOR

Ranger, Raptor versiyonuyla birlikte sınıfında kendisine öncelikli bir yer belirlemiş durumda. Tasarımı ve sürüş özellikleri güçlü ve özel bir pickup’ta olduğunu kullanıcısına net bir şekilde hissettiriyor. Ranger Raptor modeli bu yıl ilk defa sunulan nitelikli bir araç. Ford’un efsane kamyoneti F-150 Raptor temelleri üzerine inşa edilmiş. Arazi kabiliyeti çok güçlü, özellikle Fox Racing süspansiyonu ile daha da iddialı. Bizce en önemli özelliği ise her türlü arazi koşulunda off-road yapabilmesi. Kum, çakıl, kaya, çim kaplı ve buzlu zor yollarda defalarca test edildi. Farklı zeminlere özel çeşitli sürüş modları da var. Dış tasarımda sizi dev gibi kaslı bir cüsse karşılıyor. Izgarasında yer alan kocaman FORD amblemi ilk göze çarpanlardan biri.

Motoruna baktığımızda, arazi için tasarlanmış 2,0 litre EcoBlue çift turbo dizel motor görev yapıyor. Bi-turbo versiyon da her iki turbo besleme alt devirlerde yüksek tork üretimi için seri çalışıyor. Yüksek devirlerde küçük turbo devreden çıkarken büyük turbo güç üretimi için çalışmaya devam ediyor. 213 HP güç ve 500 Nm tork üretiyor. Güvenli asfalt yolda 195 km maksimum hıza çıktık. 10 ileri otomatik vitesli şanzıman seri bir şekilde güç aktarıyor. Çeki demirine bağlı olarak 2.5-3 ton çekebiliyor. Ayrıca 1560 mm X 1575 mm ile oldukça geniş bir kargo alanı sunuyor.

Pickup modellerinde son yıllarda iç mekân konforunu belirgin seviyede. Ranger Raptor’un içinde de aynı etkiyi lüks bir algısıyla birlikte görüyoruz. Lüks SUV araçlarının tüm donanımlarına sahip.

Ortalama yakıt tüketimi 8.9 litre gözükse de şehir içinde 10 litreleri gördük. Yakıt deposunun kapasitesi 80 litre. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.