FETHİYE’den KEKOVA’ya giderken MEİS’e de uğradık…

Bolca tuz-deniz-güneş, biraz uzo, biraz şarap, kâfi miktarda tarih, kesintisiz huzurla, az miktarda rüzgâr ve dalgayı bir miksere atın, iyice karıştırıp tek solukta için. İşte Likya kıyılarının mucizevi mutluluk formülü. Biz de Temmuz’un ilk günlerinde Bodrum’un efsane yelkenlisi Akın A. ile kendimizi keyifli ve zorlu bir yola vurduk; bu eşsiz deneyimi bir haftalık mavi yolculuk ile yaşadık. 

Bir haftalık Fethiye-Kekova-Fethiye parkuru zorlu denizleri yüzünden özellikle küçük tekneler için az tercih edilen bir rotadır. Fethiye çıkışında İblis Burnu’ndan Kaş’a kadar uzanan 40 millik yol, her zaman yüksek ve çapraşık dalgalarıyla ünlüdür. Kötü havada Kaş’tan Kekova’ya geçerken dönülen Ulu Burun da sık sık sürprizler çıkarabilir karşınıza. Bu rotanın keyifli alanı Kekova, bonusu ise Meis!

Biz Kalkan, Kaş gibi klasik ara durakları pas geçip vakit kaybetmeden Meis’e girmek üzere bir plan yaptık. Yurtdışı çıkış işlemlerimizi Fethiye’den yapıp, deniz izin verirse uzun bir yol yapıp doğrudan Meis’e girelim, eğer yorulursak arada bir mola verip en azından ikinci gün asıl hedef gezi bölgemiz olan Kaş ötesine geçiyor olalım, dedik.

Haziran’ın son haftasına damga vuran rekor sıcaklar Fethiye’yi de kavurduğundan sık deniz molalarıyla B Planı’na geçtik.

kaleköy4

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.