Bitmeyen serüven Opel Astra 1.6 CDTi AT6 Excellence

Opel 1991’de Kadett modelinin yerini Astra ile doldurmuştu. O günden bugüne Astra tüm dünyada en çok sevilen ve satılan modellerden birisi oldu.

Hemen ilk başta belirtmek isteğim konu şanzımanın kasa ile muhteşem uyumu. Ayrıca dizel motorun bu kadar sessiz çalışması iyi bir özellik. Şimdi dış tasarıma geçebiliriz. İlk dikkatimizi çeken LED gündüz far aydınlatmaları. Özellikle sürüş esnasında bu farlar otomobili çok görünür kılınıyor. Ön tasarımda motor kaputu önceki nesle göre biraz daha öne doğru eğik. Bu eğik çizgiler otomobile estetik bir hava vermiş. Yan tasarımda da eskinin genel hatları korunmuş. Omuz çizgisi ise daha kabarık hale getirilmiş. Tasarımdaki en büyük farklılaşma arka kısımda gerçekleşmiş. Yeni stoplar şık görünüyor. Bagaj kapağının düz şekli daha kullanışlı. Asıl yenilikler iç tasarımda gerçekleşmiş. Malzeme kalitesi iyi, gösterge konumlandırmaları önceki modele göre çok daha şık. Bizi yepyeni bir direksiyon simidi karşılıyor. Ele iyi oturan direksiyonun üzerindeki butonları Insignia ile aynı. Tam ortaya ise 4.2 inçlik (opsiyonlu) renkli bir sürücü bilgi ekranı gelmiş. Orta konsolun en üstünde dokunmatik 8 inçlik bir ekran daha mevcut. Hemen altında ise havalandırma kumandaları bulunuyor.

1.6 litrelik dizel turbo destekli motor 3500 devirde 136 beygir güç, 2000 devirden sonra 320 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 6 kademeli klasik bir otomatik şanzıman ile ön tekerleklere iletiliyor. İlk başta belirttiğim gibi kasa ve şanzıman uyumunu çok beğendim. Vites geçişlerini hissetmiyorsunuz bile.

Bu motor 0’dan 100 km/s hıza fabrika verilerine göre 9.7 saniyede çıkıyor.

Şehir içinde performanslı kullanımla 100 km’de 7 litre tüketse de, normal sürüşte 5.5 litre gibi iyi bir ortalama ile gezmek mümkün. Bizim test ortalamamız 6.0 litre dolaylarında kaldı.

www.opel.com.tr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.