Kelebek’e veda

Şaka değil Kelebek uçuyor! Bu sadece Kelebek’ten ayrılış değil, 25 yıllık küçük ailemizin de dağılışı. Gelecek ne gösterir bilinmez desek de ikimiz de biliyoruz. Ben Avustralya’da yaşamak istemiyorum, Annette de Türkiye’de. Şimdi yeni bir hayat kurma ümidi ile ikimiz de artık yabancı olduğumuz eski dünyamıza, acemi, yeni bir oyuncu olarak dönüyoruz. Son gece dilek balonunu yakıp marinadan uçuruyoruz. Üçümüz, üç yöne giderken ortak balonumuz göğe, yıldızlara uçuyor. İçimden dilek tutuyorum. Kelebek’in iyi elde olduğunu sanıyorum. Sağlam kız, denizler onun için yabancı yer değil, başının çaresine bakar. Bizim işimiz biraz daha zor, deplasmana gidiyoruz… Devamı Temmuz 2014 sayımızda…

Bir sona, son etap

Kıtaya döndüğümüzde bir süre berrak denizden uzak kalacağımızdan, hava izin verdikçe Tioman ve etrafındaki adalarda, sualtı dostlarımızla vakit geçirmekten kendimizi koparamıyoruz. Marina yakınındaki küçücük adanın etrafındaki resifin sakinleri misafirlikten bırakmayan teyze gibi “biraz daha oturun ayol ne aceleniz var” diyor sanki. Biz de bir türlü gitmek bilmeyen misafirler gibi takılıyoruz ama artık Singapur’u dönüp Danga Bay’e çıkmanın zamanı geldi.

Önümüzdeki günlük, küçük seyirler, fırtınalarla kovalamaca oynamak ve balık tuzakları arasında slalom yapmaktan hiç de küçük seyirler olmuyor. Açık denizde, bir fırtınada çektiğin eziyeti her gün taksitle ödemek gibi bir şey. İlk durak Sri Buat, bizi yine fırtınayla karşılıyor. Bu adanın nedense böyle tuhaf bir huyu var. Her gelişimizde bizi yıkamadan demir yerine kabul etmiyor! Çok titiz midir nedir. Normal olarak bu mevsimde demirlenecek koyun aksi tarafında demirliyoruz. Kime bahane bulacağız bilmiyorum ama iklimlerin çivisinin çıktığı muhakkak. Bu seyir, daha önce gördüğümüz yerlere tekrar bir geziden çok bir süre oturup dinleneceğimiz, Borneo’yu hazmedeceğimiz, bakım yapacağımız, bazen de hiçbir şey yapmayıp, hiçbir yere gitmeyip, bir şişe şarap etrafında yaşadıklarımız macerayı hatırlayıp, gülümseyeceğimiz, hazmedeceğimiz Danga Bay’e bir an önce ulaşma seyri olacak.

9.Langkawi royal yacht club de son günlerimiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.