MİNİK BİR HİSARÖNÜ TURU Küçük koylar ıssız, denizler temiz ve cazip!

Haziran ayı ortasında beş günlük bir Hisarönü gezisi yaptık… Orhaniye, Turgut, Dirsek, Kuzbükü, Kocabahçe, Bozukkale ve Simi’den size haberlerim var… Bu arada, Temmuz’un ilk haftasındaki bayram tatiline aldanmayın denizlerde bu yıl ciddi bir boşluk var. Koylarda rahatça yer bulabilen denizciler mutlu ama turizmciler ve tesisler dertli.

Haziran’ın ilk günlerinde 12 yıldır denizden karış karış dolaştığım küçük koyları bir kez de dağlardan, tepelerden, orman patikalarından seyretmek üzere bir yolculuğa çıktım. Mandalya Körfezi’ndeki Iassos’tan (Kıyıkışlacık) Bozburun’un tepelerine kadar Gökova, Datça ve Hisarönü’nü büyük bir keyifle gezdim. Özellikle Gökova’nın güneydoğu bölgesinde Yediadalar, Amazon, Çatı, Longöz, Karacasöğüt, Değirmenbükü’nü ormancıların kırık dökük yollarında gezmek bir harikaydı.

Yolculuğumun ortasında denizci dostum
Dr. Öztürk Karabey ile konuştuk. “Turgut’ta demirliyim. Üç-dört gün bir arkadaşımı bekliyeceğim. Gel birkaç gün beraber gezelim” dedi.

Lafı ikiletmedim. Hemen Öztürk Hocam ve teknesi Bonito ile buluştum, denizlere döndüm.

Tabii haberler de peşinden geldi. Ne de olsa yapayalnız dağlarda sadece engin ufukları seyredebilirsiniz, haber filan yok. Haberler, insanların olduğu yerde… Devamı Temmuz 2016 sayımızda…

kutu simi vaporetto kuzb4 turgut ella1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.