Piri Reis’in Şifresi

Nedense birileri yıllardır Piri Reis’in ve haritasının “Şifreleri”ne takmış durumda! Yazıyorlar, çiziyorlar, televizyon-radyo programlarına çıkıyorlar. Anlatıyorlar da anlatıyorlar! Son günlerde o kadar ileri gittiler ki işe melekleri, “iyi saate olsunlar”ı, Rufaileri bile karıştırmak üzereler! Çanakkale Savaşı’nı “evliya”ların kazandığını anlatmayı akıl edebilen insanların yaşadığı ülkemizde, bu beklenen bir davranıştır!

Bir siyasetçi, ipe sapa gelmez, kargaların bile güleceği üç beş laf etmeye görsün, anlı şanlı bazı köşe yazarları, günlerce, bu olmadık lafların “şifreleri”ni yazıyorlar! Ömrünün 44 yılını şifreli telgraf yazıp, okumakla geçirmiş, dolayısıyla hiç değilse “şifre” nedir, ne işe yarar bilen bendeniz, bu şifre merakı karşısında hayretten hayrete düşüyorum vesselam! Hani iş bu kadarla kalsa, insanların bu merakına gülüp geçeceğim de, kalmıyor! Nedense birileri de yıllardır Piri Reis’in ve haritasının “şifreleri”ne takmış durumda! Yazıyorlar, çiziyorlar, televizyon-radyo programlarına çıkıyorlar. Anlatıyorlar da anlatıyorlar! Son günlerde o kadar ileri gittiler ki işe melekleri, “iyi saate olsunlar”ı, Rufaileri bile karıştırmak üzereler! Çanakkale Savaşı’nı “evliya”ların kazandığını anlatmayı akıl edebilen insanların yaşadığı ülkemizde, bu beklenen bir davranıştır! Sadece bizimkiler değil bir de yabancılar var. İsviçreli bilim-kurgu yazarı Eric von Daniken, “Tanrıların Arabaları” kitabında, Piri Reis’in, 1513 tarihli dünya haritasını, Kahire’nin üzerinde duran bir uzay aracından çekilmiş fotoğraftan çizdiğini bile yazıyor! Rahmetli ciciannem, “tanrı akıl, fikir versin!” derdi. Ben de diyeyim!

Hepsi olmasa bile bazı yabancıların Piri Reis’in, bilim adamı-araştırmacı, haritacı niteliklerini küçümsemek, değersizleştirmek veya tek gözlü, anten boynuzlu uzaylıların varlığını, zaman zaman dünyamızı ziyaret ettiklerini kanıtlamak için bu yola gitmelerini anlamak zor değil de bizimkilere ne oluyor? Devamı Mart 2014 sayımızda…

Piri Reis Haritasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.