BMW 218i Gran Coupé Mükemmel sürüş dinamikleri

Farklılaşan coupe kavramı bugün her segmentte uygulanabiliyor. SUV veya sedan sınıflarında bile coupé tasarımları ön plana çıkıyor. BMW, 2 Serisi Gran Coupé ile kompakt bir tasarımla, sınıfında dört kapılı premium otomobilini yarattı. 

İlk olarak 2014 yılında üretilen 2 Serisi, kardeşi 1 Serisi’nin uzatılmış versiyonu olarak düşünüldü. 4 Serisi’nden daha kısa olarak önce Coupé ve Cabrio kasalarıyla karşımıza çıktı. Şu anda bizim sürüşünü yaptığımız Gran Coupé ise dört kapılı. Hem sportif bir sedan görünümünde hem de aile otomobili gibi. Çerçevesiz kapı camları ve arkaya doğru alçalarak ilerleyen bir tavan 2 Serisi Gran Coupé’ye sportif bir duruş kazandırıyor. Dış tasarımda geniş ön panjur ve ince far tasarımı ilk dikkat çekici öğeler. Uzun bir motor kaputu tasarımı otomobilin yüksek omuz çizgisi, yine uzun ön kapılar ve kısa arka kapılarlarla birleşince coupé izlenimi tamamlanıyor. İç tasarımın anlayışı ise konfor-verimlilik. Bu bağlamda iç mekâna geçip, sürücü koltuğuna oturduğunuzda sizi yarış arabası gibi saran alçak sportif koltuklarla karşılaşıyorsunuz. Oturma pozisyonunuzu belinizi rahatlıkla saran ayarlarla kolay bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. İyi tasarlanarak yerleştirilmiş ön konsoldan ve direksiyondan otomobilin tüm özelliklerine ulaşabiliyorsunuz. Dijital gösterge grubu ve aynı hizaya konumlandırılmış büyük LED multimedya ekranını gündüz ve gece rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ön taraf gayet genişken, arka oturma grubu biraz dar sayılabilir. Ama cam tavanla yine de iç mekân oldukça ferah ve aydınlık. 

Sürüşe gelelim. Coupé bir otomobile göre yumuşak süspansiyonlara sahip. Bozuk yolları fazla hissetmiyorsunuz. Asfalt yolda, sürücünün istediği şekilde tepki vererek seri bir performans sergiliyor. Yedi ileri, çift kavramalı steptronic otomatik şanzıman, virajlı İstanbul yollarında, direksiyon ve gaz-fren emirlerine sorunsuz tepkiler veriyor. 1,5 litrelik, 3 silindirli benzinli TwinPower turbo motor 140 HP gücünde. 220 Nm’lik maksimum torka sahip. Bu motor ve şanzıman kombiniyle araç 100 km’ye 8,7 saniyede ulaşabiliyor. Biz güvenli test alanında saatte 220 km hıza çıktık. Yakıt tüketimi konusunda fabrika verilerine göre 5,9 litreyle iddialı olan otomobilin bizim testimizde şehiriçi sürüşü ortalama 6,7 litre olarak gerçekleşti. Performanslı kullandığımız bölümlerde 7.8 litreye ulaştık.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.