Denizciler için sağlıklı kışlama rehberi

Pandemiden sonra kış aylarında teknelerini terk etmek istemeyen önemli bir çoğunluk oluştu ve artık teknelerimiz yaz kış yaşam alanlarına dönüştü. Ancak kışın biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.

Pandemi öncesinden tekneler, sadece yaz ayalarında denize inen, diğer mevsimlerde ise çoğunlukla karada bekleyen bir “yaz tatili” oyuncağı gibi görülüyordu. Ancak bu bakış açısı pandemiyle beraber değişti ve tekne sahipleri  teknelerini yılın 12 ayı boyunca içinde yaşanabilecek şekilde hazırda tutmayı tercih ediyorlar.

Yılın 10 ayını düşük sıcaklıklarda geçiren kuzey ülkeleri 12 ay boyunca teknelerinden kopmazken, bizim dünyanın en sıcak denizi Akdeniz’de teknelerimizi kışın karaya park etmemiz biraz ironik bir öyküdür.

Aslında teknelerimiz yazı da kışı da denizde geçirebilecek kabiliyete sahipler ama çoğu zaman tekne sahibi için kış ayları işle güçle meşguliyet anlamına geldiğinden teknesine ayıracak vakti olmaz.

Yine de soğuk mevsimlerde de teknesinin tadını çıkarmak isteyenler için küçük tavsiyelerimiz olacak.

Öncelikle, tekneyi koylarda denize girip yüzmek için kullanacağınız bir platform olarak görmekten vazgeçmek gerekiyor. Teknelerimiz aslında bizi gitmek istediğimiz yere götüren bir deniz aracı. Yaz mevsiminde olduğu gibi soğuk havalarda da bizi istediğimiz yere götürme kabiliyetine sahipler.

Hava durumunu kontrol ederek, fırtınalara ve büyük dalgalara yakalanmadan, sakin kış havalarında, denizden istediğimiz yere rahatça ulaşabiliriz ve üstelik rüzgar yakalama konusunda da daha avantajlı olacağımız kesin, o nedenle yelkenciler için kışın seyir daha keyifli bile olabilir.

Güzel bir doğa gezisi veya orman içinde bir yürüyüş için ıssız doğal güzelliklere ulaşmak amacıyla tekneniz tam bir nimettir. Ayrıca, kış aylarını teknede geçirirken küçük alanlarda uzun süre az hareket etmekten kaynaklı sıkıntılar yaşamamak için marina çevresinde uzun yürüyüşler de yapmak da sağlıklı olacaktır. Bu nedenle uygun ayakkabılar da edinmelisiniz. Erkek spor ayakkabı ya da daha spor odaklı Air Jordan modelleri ilgisini çekebilir. Gündelik veya spor amaçlı tercihler için de yine flo ayakkabı modellerini inceleyebilirsiniz.

Dünyanın bir numaralı belası haline gelen obeziteye ve beraberinde yaşadığımız kalp damar problemlerine karşı günlük yürüyüşler büyük önem taşıyor. Bacak baldır bölgemizde yer alan kas kütlesi, insanın en büyük kas kütlesini oluşturuyor. Bu kasları hareket ettirmek için harcadığımız enerji, vücudun diğer kaslarını hareket ettirmek için gereken enerjiden kat kat fazla. Dolayısıyla, bir adım atmak için harcadığımız enerji, vücudumuzun diğer kaslarını çalıştırmak için harcadığımız enerjiden çok daha fazla. Bu da kilo vermek, yağ yakmak, fit kalmak için hareket ederken bize önemli bir avantaj kazandırıyor. Vücudumuzda yağ birikimini engelledikçe de daha sağlıklı bir hayat sürmek mümkün oluyor.

Teknelerimiz bize tüm yıl boyunca sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek için pek çok avantaj sunuyor. Onları 8-9 ay karada beklettiğimiz için ileride pişman olmamak için, şimdiden kışlık planlarımızı yapalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.