Fethiye’nin doğusunda nefes kesen koylar

Sonbaharın gelişini, sırtı çekerek yakaladığım palamut haber verdi. Akdeniz’in palamudu, bizim “çingene”ye benzemiyor. Ton balığında hallice oluyor. Palamut, adeta “sezonun son keyiflerini çıkar” diyor. Bu “ilahi” uyarıyı dinleyip, Göcek’ten Fethiye’nin ötesine doğru yelken bastık. Rota, Karacaören Koyu, Gemiler Adası, Kayaköy, Ölü Deniz, Faralya Köyü’nün eteklerindeki kaplan kelebekleriyle ünlü Kelebekler Vadisi, ve “top secret” Kabak Koyu. Rüzgâr tam arkadan, pupa yelken! Şimdi artık benim gibi Göcek kaçaklarının hafta sonu seyrinin niye Turunçpınarı yönü olduğunu biliyorum!

Siz bu satırları okurken, muhtemelen hava müsaade ederse Kaş-Kekova ve Meis tarafına doğru uzun bir seyirde olacağım. Biraz da bu uzun seyrin provası olarak, Fethiye’den ötesini yarı yola kadar denemek peşine düştük. Turunçpınarı’nı duymayan kalmamıştır. Fethiye Körfezi’ni geçtikten sonra doğudaki en uzak seyir noktam Balıkçı Osman’ın yerinin bulunduğu Turunçpınarı olmuştu. Bu sefer yelkenlimle hiç uğramadığım noktalara gitmek istediğimden, ilk durak Şahin Burnu’nu geçtikten sonra Turunçpınarı’nı es geçerek direkt Karacaören Adası ve koyu!

Rüzgâr bu kadar mı güzel olur. Bölgedeki yaz meltemi, tam rotaya uygun esiyor. Gelirken de giderken de tramolasız bir seyir vadediyor. Muhteşem bir parkur. Valla, bu sezonun ilk adam akıllı pupa yelkenini yaptık. Rüzgâr yelken için nefis, 15-16 esiyor. Dalga boyu neredeyse yok gibi. Devamı Ekim 2015 sayımızda…

IMG_0929 IMG_0946 IMG_6180

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.