Büyük buluşma

Şubat, uzun bir süredir Türkiye’de yatçılık camiasının en önemli ayı. İstanbul Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi bu yıl da 14-21 Şubat tarihlerinde CNR Avrasya Boat Show’a ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin kapalı alanda düzenlenen en büyük tekne fuarı, yat üreticilerini, ithalatçıları, aksesuar ve donanımcıları, marinaları, yelken kulüplerini kısacası marin dünyasını bir kez daha bir araya getirecek. Biz de her sene olduğu gibi yine fuara özel bir sayı hazırladık. 1000’e yakın markanın ve 100’lerce teknenin sergileneceği boat show’da Türkiye prömiyeri yapılacak 50 tekneyi sayfalarımıza taşıdık. Teknik ve konfor özellikleri, satış fiyatları, fuara özel kampanyaları ve sergilendikleri salonu bulabileceğiniz dosyamız tam bir fuar kılavuzu oldu. Gitmeden önce mutlaka inceleyin!

Efsane denizcilerimizden Tanıl Tuncel adını yine Kelebek koyduğu yeni bir tekne aldı. Fuarda tekne avına çıkacak okurlarımız için de bundan önceki üç teknesini ve son Kelebek’i alırken yaşadıklarını, tekne seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek yazdı. Boat show öncesi bu yazıyı da okumanızı öneririm.

Fuar sayımızın kapağını ise Fransız üreticinin alüminyumdan inşa ettiği yelkenli Garcia Exploration 45 süslüyor. “Macera”cı yazarımız Prof. Dr. Talat Kırış’ın “Kuzeybatı Geçişi” (Northwest Passage) hayalleri için yaptığı araştırma sonunda gidip Paris fuarında yakından incelediği bu özel yelkenli 2015 Avrupa Yılın Yatı Ödülleri’nde de “okyanus sınıfı” gezi teknesi adayıydı. Bu arada bir başka efsane denizcimiz Erkan Gürsoy, kendi inşa ettiği tekneyle Kırış’ın hayalini gerçekleştirdi. Ocak ayında Türkiye’ye dönen Gürsoy bu etabı yapan ilk Türk denizci oldu. Tebrik ediyoruz. Garcia Exploration 45 haberini okurken sizin de macera dolu hayaller kurmanız olası…

Bu ay yeni bir bölüm daha ekledik dergimize: Yacht Club. Bundan sonra her ay bir kulübü sayfalarımızda ağırlayacağız. İlk olarak Bodrum’u yarış merkezi haline getiren Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve ünlü komodoru Ömer Karacalar ile başlıyoruz.

En yeni tekne modellerini, testleri, yakın ve uzak sulardaki gezi yazılarını, yelken yarışlarını, keyifli röportajları her ay olduğu gibi yine dergimizde bulacaksınız. Bu kez bir çırpıda okuyamayacaksınız çünkü konu sayısı bir hayli fazla.

İyi bir şubat geçirmeniz dileğiyle…

Keyifli okumalar…

Eyup_15

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.